Środek do usuwania żywicy dymnej.
Właściwości
Silnie zasadowy produkt czyszczący do usuwania żywicy dymnej, pozostałości tłuszczowych i białkowych oraz oleju i zapieczonych zabrudzeń w komorach wędzarniczych oraz z patelni i kotłów warzelnych. Dzięki wysokiej zdolności transportowania brudu przez pianę pozostałości zostają spontanicznie rozpuszczone i ostatecznie zmyte wodą. Produkt zatwierdzony do stosowania w przemyśle spożywczym.
Skład
Niejonowe związki powierzchniowo-czynne < 5%, zasady, związki kompleksotwórcze, substancje pomocnicze.
pH (koncentratu): ok. 14
pH (roztworu roboczego): ok. 13,5
Obszar zastosowania
Do wszystkich zasadoodpornych powierzchni w obszarze spożywczym. Polecany szczególnie do czyszczenia komór wędzarniczo-parzelniczo-klimatyzacyjnych. Nie nadaje się do powierzchni wrażliwych na zasady takich jak: aluminium, aluminium eloksalowane lub powierzchni lakierowanych.
Sposób użycia
Przed pierwszym zastosowaniem należy sprawdzić odporność materiału na działanie środka.
Mycie pianą:
W zależności od instrukcji mycia komory wędzarniczej Fumex stosować nierozcieńczony lub rozcieńczony. Wózki wędzarnicze, patelnie, kotły warzelne oraz miejsca trudnodostępne spryskać środkiem przy użyciu działka pianowego.
Ustawienie dyszy 1:4 do 1:10.
Nie ponosimy odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku niewłaściwego lub
nieprofesjonalnego zastosowania produktu!
Zużycie na m²
Mycie pianą: 20 ml