Płynny koncentrat myjąco-dezynfekcyjny dla obszaru spożywczego.
Właściwości
Alkaliczny, szybko działający środek do dezynfekcji kuchni. Usuwa tłuszcze, oleje i białko pochodzenia roślinnego i zwierzęcego przy równoczesnej dezynfekcji.Wolny od substancji zapachowych.Skuteczność działania potwierdzona normami DIN UE. Umieszczony w niemieckim wykazie IHO (IHO=Związek Przemysłowy Higieny i Ochrony Powierzchni ). Dlatego nadaje się także do pomieszczeń chłodniczych.Skuteczny wobec bakterii salmonelli, listeriii norowirusów. Spełnia normy: EN 1040, EN 1275, EN 1276, EN 1650 i EN 13697. Zaświadcza się o braku zastrzeżeń co do stosowania ww. produktu w obszarze spożywczym.
Obszar zastosowania
Do mycia i dezynfekcji wodo-i zasadoodpornych podłóg, ścian i powierzchni roboczych oraz sprzętu kuchennego w zakładach przemysłu spożywczego.
Sposób użycia
Przed pierwszym użyciem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu.
1 doza = 25 ml
Przygotowanie roztworu roboczego zawsze z zimną wodą! Dozowanie - patrz tabela
a) 500 ml butelkę ze spryskiwaczem pianowym napełnić zimną wodą do zaznaczonego miejsca i dolać 1 dozę z butelki z koncentratem lub dozować za pomocą dozownika np. DosiExpress.
b) 500 ml butelkę ze spryskiwaczem pianowym napełnić za pomocą odpowiedniego systemu dozującego KIEHLA (np.DosiStation,DosiJet).
c) 2 L lub 5 L kanister napełnić za pomocą odpowiedniego systemu dozującego KIEHLA (np.DosiStation, Arcantec,DosiJet).
Mycie dezynfekujące:
Powierzchnię pokryć roztworem roboczym(ok.15-20 ml/ m2)i wyczyścić ścierką lub maszynowo.
Powierzchnie i sprzęty kuchenne mające bezpośredni kontakt z żywnością należy po przeprowadzeniu mycia dezynfekującego wielokrotnie spłukać gorącą wodą pitną (40°C -60°C, 8-16 L na m²).
W przypadku nawarstwionych zabrudzeń tłuszczowych i białkowych Blutoxol w odpowiednim stężeniu (zimny) nanieść na powierzchnię, chwilę odczekać, podczas szorowania podłogi stosować gorącą wodę ze zbiornika maszyny.